ONLINE-etäpalvelut

ONLINE etäpalveluissa, koulutetut fysioterapeuttimme ja hierojamme opastavat asiakkaitamme videoyhteyden avulla.

 • ONLINE Etäohjaus
  • Koulutetut hierojamme neuvovat ja ohjaavat sinua itsehoitoon mm. etätyön aiheuttamissa jumeissa.
  • Ohjaukseen on varattu 30 min aika ja tarpeen mukaan hieroja voi lisäksi lähettää mahdollisia venytysohjeita.
 • ONLINE Fysioterapia
  • Koulutetut fysioterapeuttimme neuvovat, ohjaavat ja opastavat sinua kivuttomampaan tulevaisuuteen.
  • Kun tulet ensimmäisen kerran meille, varaa 1.kerta 60 min fysioterapia. Tällöin käymme tarkasti läpi taustatietosi ja voimme parhaiten suunnitella jatkohoitosi.

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta poistaa lihaskireydet, rentouttaa kehoa ja rauhoittaa mieltä.

Klassisessa hieronnassa käytetään viittä perusotetta, jotka ovat sively, hankaus, pusertelu, täristys ja taputus. Jokaisella hierojalla on oma ”käden jälki”, jota sovelletaan asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan. Hoitoihin sisältyy lihashuollon, liikunnan ja ravitsemuksen neuvontaa ja ohjausta. Ammattitaitoinen ohjaus antaa eväät fyysiseen ja psyykkiseen hyvään oloon.

Klassinen hieronta:

 • poistaa kipua
 • vaikuttaa kokonaisvaltaisesti kehoon, rauhoittaen keskushermostoa
 • vilkastuttaa verenkiertoa, lisäten hapen ja ravinteiden kulkua sekä poistaen kuona-aineita
 • avaa pieniä verisuonia
 • lisää lymfakiertoa, vähentäen turvotusta
 • parantaa nivelten liikkuvuutta
 • rikkoo arpikudosta
 • lisää lihasten joustavuutta

Klassinen hieronta sopii kaikille, ammattiin ja ikään katsomatta.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta soveltaa klassista hierontaa urheilijoiden tarpeisiin tukemaan heidän harjoittelua ja kilpailemista, ottaen huomioon urheilun aiheuttamien harjoitteiden ja rasitusten vaikutuksen kehoon.

Urheiluhieronnassa käytetään myös erikoistekniikoita ja hieronnan voimakkuus on tehokkaampaa. Hieronnan tehokkuudessa otetaan kuitenkin huomioon urheilijan harjoitusohjelma ja kilpailuun valmistautuminen.

Urheiluhieronta:

 • nopeuttaa palautumista
 • ennaltaehkäisee vammoja
 • nopeuttaa jo syntyneiden vammojen parantumista
 • parantaa ja ylläpitää sidekudoksen elastisuutta
 • poistaa lihaskireyksiä ja -jännityksiä
 • rentouttaa yleisesti

Urheiluhieronta sopii myös kuntourheilijoille ja aktiivisesti harrastaville.

Hierontoihin sisältyvät palvelut:

Lämpöhoito
Ennen hierontaa lihaksia voidaan lämmittää muokkaamisen helpottamiseksi. Lämmöllä on usein rentouttava vaikutus ja se voi myös poistaa lihasjännityksiä. Savipakkaus asetetaan halutulle alueelle ja sen annetaan vaikuttaa n.10min, jonka jälkeen alue voidaan hieroa.

Ohjaus ja neuvonta
Hieronnan jälkeen voidaan antaa henkilökohtaista ohjausta kehonhuoltoon sekä neuvoja ja ohjeita liikunnan ja ravitsemuksen yksilöllisiin tarpeisiin.

Fysioterapia

Fysioterapia on terapiaa, jonka keskeisenä tavoitteena on ylläpitää ja parantaa ihmisten toimintakykyä ja liikkumista. Yleensä fysioterapian toimenpiteet kohdentuvat synnynnäisen vamman, sairauden, tapaturman tai ikääntymisen aiheuttamaan alentuneen toimintakyvyn edistämiseen fysioterapeuttisen ohjauksen ja neuvonnan, terapeuttisen harjoittelun sekä manuaalisen terapian keinoin. Kipu- ja oirehoitoina käytetään mm. fysikaalisia hoitoja. Fysioterapia on osa julkista ja yksityistä sosiaali-, terveys-, ja kuntoutuspalvelujärjestelmää.

Fysioterapiassa arvioidaan kuntoutujan terveyttä, liikkumista, toimintakykyä ja toimintarajoitteita hänen toimintaympäristössään. Arvioinnin perusteella laaditaan fysioterapiasuunnitelma, jota myös seurataan. Fysioterapeutti arvioi myös apuvälinetarvetta ja ohjaa niiden käyttöä. Kuntoutujaa aktivoidaan ja ohjataan ottamaan itse vastuuta omasta terveydestään, toimintakyvystään ja niiden edistämiseen liittyvistä valinnoista yhteistyössä muiden asiantuntijoiden kanssa. Fysioterapiaan voi tulla joko lääkärin lähetteellä tai ilman lähetettä.

Fysioterapeutti on terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, joka on suorittanut fysioterapeutin ammattikorkeakoulututkinnon.

Lantionpohjan ja vatsalihasten erkauman kuntoutus

Lantionpohjan ongelmat ovat yleisiä. Ne voivat näkyä lantion ja alaselän kiputiloina, lihasten ylijännitystiloina, virtsaamisen ja ulostamisen ongelmina, seksuaalisen toiminnan häiriöinä ja lantion elinten laskeumina. Lantionpohjan kuntoutuksessa asiakasta ohjataan tunnistamaan ja aktivoimaan lantionpohjan lihakset oikein, tekemään tarvittavaa lihasharjoittelua sekä helpotetaan mahdollisia jännitystiloja.
Lantionpohjan toimintahäiriöt ovat yhteydessä myös suorien vatsalihasten erkauman kanssa. Suorien vatsalihasten välissä olevalla sidekudoksella on tärkeä rooli voimansiirrossa, tämä sidekudos voi venyä raskauden, keskivartalolihavuuden ja epäoptimaalisen vatsalihasten aktivoitumisen vuoksi. Jos sidekudos ei pysty luomaan riittävää jännitettä, voi ongelmia muodostua lantion, alaselän ja rintakehän alueelle. Se voi vaikuttaa myös ryhtiin ja hengittämiseen. Kuntoutuksessa pyritään palauttamaan tähän suorien vatsalihasten väliseen sidekudokseen riittävä jännite, jotta tuki saadaan palautettua.

Akupunktio

Akupunktio on kivunhoitomenetelmä, jota käytetään erilaisten kiputilojen ja vaivojen hoidossa. Akupunktio perustuu kehon akupisteiden stimuloimiseen ohuilla neuloilla, mikä aktivoi kehon omia parantavia mekanismeja ja näin lievittää kipua. Akupunktiota voidaan käyttää mm. seuraavien vaivojen hoidossa:

 • niska- ja hartialihasten kivut
 • selkävaivat, iskiasoireilu
 • lonkka- ja polvivaivat
 • nilkan ja jalkaterän vaivat
 • kyynärpään ja ranteen vaivat
 • nivelrikon säryt
 • päänsärky, migreeni, ääreishermoston kivut
 • leikkauksen jälkeiset kivut, turvotus

Hoitokäynnin alussa tehtävän haastattelun ja terveydentilan kartoituksen perusteella valitaan hoidettavat akupunktiopisteet. Akupunktioneulojen annetaan vaikuttaa 20-30 minuuttia. Hoitokertoja suositellaan akuuttien kiputilojen hoidossa 2-5, vaikka apua saattaa olla yhdestäkin kerrasta. Kroonisissa vaivoissa hoito saattaa vaatia useamman hoitokerran.

Akupunktiohoidon antaa lääketieteellisen akupunktuurikoulutuksen käynyt fysioterapeutti.

Osteopatia

Osteopatiassa on kaksi koulukuntaa, klassinen osteopatia ja ortopedinen osteopatia. Molemmat koulukunnat tähtäävät asiakkaan vaivan todellisen syyn selvittämiseen. Ensikäynnillä hoidettavaa henkilöä haastatellaan tarkasti käyden läpi elämäntilannetta ja vaivojen historiaa.
Klassinen osteopatia perustuu hoitofilosofiaan, missä kunnioitetaan hoidettavaa kokonaisuutena, ei erillisinä jäseninä vaan yhteentoimivana organismina. Klassinen osteopatia pyrkii palauttamaan sisäisen tasapainon ja kehon luonnollisen liikkuvuuden.
Ortopedinen osteopaatti on tuki- ja liikuntaelin vaivojen asiantuntija, jonka tärkein tehtävä on löytää asiakkaan vaivojen perimmäinen syy. Ortopedinen osteopaatti osaa käyttää työssään noin 800:aa länsimaisen lääketieteen kliinistä testiä, joiden avulla päästään tarkkaan diagnoosiin kiinni. Hoitoina käytetään nivelten manipulaatioita, mobilisaatioita, erilaisia pehmytkudosten hoitotekniikoita sekä terapeuttisten harjoitusten ohjausta. Erotusdiagnostiikan hallitakseen on ortopedisen osteopaatin osattava tarkasti neurologiassa ääreishermoston ja keskushermoston toiminta. Hänen on tunnettava koko vartalon anatomia ja toiminta.
Osteopaatti on nimikesuojattu terveydenhuollon ammattihenkilö. Osteopaatin koulutus kestää noin 4 vuotta.

Purentaelimistön hoito

Purentaelimistön hoidossa rentoutetaan tarpeen mukaan kaulan, niskan, pään ja kasvojen alueita. Lisäksi suun sisältä käsitellään suojakäsineiden kanssa lihaksia, joihin ei ulkopuolelta voi päästä. Hoito tekee erityisen hyvää jos kärsit bruksaamisesta, eli yöllisesta hampaiden narskuttelusta. Tämä on monesti tiedostamatonta ja voi aiheuttaa särkyjä tai paineen tunnetta aina hartioista päälaelle asti. Hoidossa voidaan käsitellä myös kurkunpään lihaksistoa sekä hengityslihaksistoa jos asiakkaalla on pinnallista hengitystä, palan tunnetta kurkussa tai esimerkiksi nielemisvaikeuksia.

Voice massage

Voice massage terapian tavoitteena on rentouttaa purentaan, äänen tuottoon ja hengitykseen osallistuvia lihasryhmiä klassisen hieronnan ottein. Otteet ovat rauhallisia ja niillä pyritään vaikuttamaan syvempiin kudoskerroksiin rintakehän, kaularangan ja pään alueen lihaksistossa. Käsittely rentouttaa ja aktivoi lihaksia luoden hyvät edellytykset vapaalle hengitykselle, puheelle ja laulamiselle. Käsittelyllä voidaan ehkäistä lihasten kireystiloista johtuvien äänihäiriöiden syntyä.

Erilaiset purentahäiriöt (mm. yöpurenta) ja pinnallinen hengitys aiheuttavat kireyttä ja kiputiloja kasvojen, kaulan ja niskan alueen lihaksiin. Niiden käsittely kuuluu olennaisena osana Voice massage hoitoon. Asiakasta ohjataan hoidon aikana hengittämään tavalla, joka vahvistaa hieronnan rentouttavaa vaikutusta. Hengitysharjoituksia on hyvä jatkaa myös kotona.

Voice massage terapiasta voi saada apua esimerkiksi:
-purentaelimien jännitys- ja kiputiloihin
-migreeniin
-äänihäiriöihin (puhetyöläiset mm. laulajat, opettajat)
-puhe-/ääniterapian tai lauluopiskelun tukimuotona
-puhallinsoittajien ansatsi- ja hengitysongelmiin
-refluksitautiin
-urheilijoiden ja astmaatikkojen hengitysfunktion parantamiseksi
-erilaisten neurologisten sairauksien yhteydessä nielemisen, puhumisen ja hengittämisen helpottamiseksi
-stressin lievitykseen

Intialainen päänhieronta

Intialainen päähieronta on rentouttava ja virkistävä hoitomuoto.

Intialainen päähieronta vilkastuttaa aineenvaihduntaa ja verenkiertoa. Intialaiseen päähierontaan kuuluvat selän, käsivarsien, niskan, hartioiden, pään, kasvojen sekä dekoltee-alueen hieronta. Intialaisella päähieronnalla voidaan hoitaa päänahan, hiusten ja kasvojen ihon hyvinvointia. Päänalueen tehostunut verenkierto tuo välittömästi rentoutuneen ja virkistyneen olotilan, jonka myötä myös ajatukset tuntuvat kirkastuvan. Intialainen päähieronta onkin erinomainen tehorentouttaja, ja suosittelemme varsinkin päätteen äärellä työskenteleviä ja  huonosta työergonomiasta kärsiviä kokeilemaan tätä miellyttävää hoitomuotoa.

Kiinalainen akupunktio

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen akupunktiohoito. TCM (Traditional Chinese Medicine)

Raskaushieronta

90 minuutin raskaushieronta
Rentouttava kokovartalohieronta päästä varpaisiin. Kohdussa oleva vauva ja äidin vointi sekä parhaat hieronta asennot huomioidaan koko hoidon ajan.

60 minuutin raskaushieronta
60 minuutin raskaushieronnassa keskitytään ongelma alueisiin. Esim. mikäli alaraajoissa on turvotusta, voidaan keskittyä alaraajoihin tai vaihtoehtoisesti selän, niskahartiaseudun ja pään alueen rentouttavaan hierontaan. Kohdussa oleva vauva ja äidin vointi sekä parhaat hieronta asennot huomioidaan koko hoidon ajan.

Raskaushieronnan hyötyjä: auttaa rentoutumaan, helpottaa lihaskipuja ja lihaskramppeja, lisää lymfa- eli imunestekiertoa, vähentää turvotusta.

Äitiysliikunta valmennus

Yksilöllinen muokattu kehonhuolto tunti raskaana oleville:

 • Dynaamiset liikkuvuusharjoitteet lantion alueen lihaksille, rauhalliseen hengitys rytmiin yhdistettynä.
  (parantaa liikkuvuutta ja kehonhallintaa, helpotetaan lantio alueen sekä alaselän kiputiloja)
 • Keskivartalon syvää tukea vahvistavat harjoitteet, rauhalliseen hengitys rytmiin yhdistettynä.
  (muokattuna niin, että liikkeet eivät aiheuta painetta jännesauman ja lantiopohjan alueelle)
 • Yläraajojen ja niska- hartiaseudun harjoitteet

Yrityshieronnat

Erillisen sopimuksen mukaisesti Hierontaotteen tiloissa tapahtuvana, yrityksen henkilöstön hyvinvointiin tähtäävänä toimintana. Sopimusta tehtäessä kartoitetaan yrityksen henkilöstön työtehtävissään rasittuvat lihasryhmät, hieronnan kestot, toistuvuus ym.

Laskutus yritykselle koontilaskuna sopimuksen mukaan.

Yhteydenotto: petteri.duncker@gmail.com